background

About us

Politika zasebnosti

Pravilnik o zasebnosti za Orbit Car Hire

  1. S to politiko zasebnosti in pogoji uporabe Orbit Car Hire ehf. Baugakór 7, 203 Kópavogur, Islandija, registrirano na okrožnem sodišču v Reykjaviku, identifikacijska številka za DDV: 550920-1660 it www.orbitcarhire.com spletna stran, uporabniki storitev, stranke in druge osebe, s katerimi sklepajo pogodbeno razmerje (v nadaljevanju v nadaljnjem besedilu: uporabniki) informacije o obdelavi osebnih podatkov v skladu z veljavno zakonodajo.
  2. Spletno mesto www.orbitcarhire.com je sistem za najem avtomobilov, ki uporabniku omogoča (odvisno od razpoložljivosti), da rezervira avtomobile pri različnih ponudnikih storitev najema avtomobilov na različnih lokacijah in v različnih državah (v EU in zunaj EU).

Uporabnik sklene pogodbo o najemu avtomobila neposredno s ponudnikom storitev najema avtomobila, pri katerem je uporabnik rezerviral avto preko rezervacijskega sistema. Zaščita osebnih podatkov, ki jih je uporabnik dal neposredno ponudniku storitev najema avtomobila (npr. Pri sklepanju pogodbe o najemu avtomobila), je predmet določb take pogodbe med uporabnikom in ponudnikom storitve najema avtomobila (ob upoštevanju zakonodaje je

 veljavna v državi najema). Upoštevajte, da imajo nekateri ponudniki storitev najema avtomobila v nekaterih ali vseh svojih vozilih nameščene sisteme GPS za sledenje, za katere veljajo pravila takšnih ponudnikov storitev najema vozil.

Opredelitve, uporabljene v pravilniku, imajo enak pomen, kot so opredeljeni v veljavnih pogojih uporabe.

  1. Uporabnik se s tem strinja in zavezuje:
  • predložiti naslednje osebne podatke: ime in priimek, starost, telefonsko številko, e-poštni naslov, naslov, državo prebivališča, številko kreditne ali debetne kartice in podatke o uporabniku glede plačila rezervacije ali predplačila za namen rezervacije postopek prek zastopnika (in s tem za namen izvršitve pogodbe med zastopnikom in uporabnikom);
  • da so podatki iz prejšnjega odstavka potrebni tako za izvedbo rezervacije kot tudi za poznejšo izvedbo pogodbe in posledično uporabnik dovoli pošiljanje svojih osebnih podatkov ponudniku storitev najema avtomobila, pogodbenemu agentu za prevoz ven rezervacija, organizacija za izvajanje varnostnih pregledov kreditnih ali debetnih kartic ali pogodbeni partner za zagotavljanje različnih storitev, povezanih z izvajanjem pogodbe, npr. storitve obdelave plačil.

 

  1. Z uporabo spletnega mesta www.orbitcarhire.com se uporabnik zaveda in priznava naslednje:
  • Njihovi osebni podatki (podatki, za katere je uporabnik dal izrecno soglasje, kot tudi podatki, ki jih je treba obdelati za izpolnitev pogodbenih in zakonskih obveznosti, ter podatki o kreditnih karticah, zbrani med uporabo rezervacijskega sistema), se obdelujejo v v skladu z veljavno zakonodajo na ozemlju Islandije, zlasti s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov;

 

  • Vsaka obdelava in namen obdelave uporabnikovih osebnih podatkov je razvidna iz ene od veljavnih podlag za obdelavo podatkov, torej iz:

o pogodba (osebni podatki, ki so potrebni za sklenitev in izvajanje pogodbe ter za izpolnitev zahtevanih pogodbenih obveznosti),

o zakonodaji (osebni podatki, ki jih je treba zbirati in / ali hraniti v skladu z zakonskimi določbami),

o Izrecno soglasje uporabnika za obdelavo osebnih podatkov (samo za podatke in za namen, za katerega je uporabnik dal izrecno soglasje. V primerih, ko obdelava osebnih podatkov temelji na soglasju uporabnika, se lahko takšno soglasje kadar koli prekliče čas);

 

  • Osebni podatki se lahko obdelujejo tudi na podlagi zakonitega interesa, tj. Za izvajanje statističnih raziskovanj in / ali analiz, ki jih je mogoče izvajati z namenom nenehnega izboljševanja uporabniške izkušnje in kakovosti storitev ter za nadaljnje načrtovanje in razvoj storitev pod pogojem. V statističnih raziskovanjih in analizah se upošteva minimalni obseg osebnih podatkov skupaj z anonimizacijo in psevdonimizacijo, tako da uporabljeni osebni podatki sploh ne omogočajo identifikacije posameznega uporabnika;
  • Soglasje se lahko umakne v pisni obliki s posebnim kontaktnim obrazcem, ki je na voljo na orbitcarhire.com/en/contact/. V primeru, da uporabnik umakne soglasje za obdelavo osebnih podatkov, upravljavec ustavi obdelavo osebnih podatkov, zbranih na podlagi privolitve, ali jih ustavi za namen, za katerega je bilo soglasje podano;
  • Uporabniki osebnih podatkov so Orbit Car Hire ehf., Orbit Car Hire ehf. pogodbenih partnerjev, pa tudi državnih organov, pri čemer vsaka uporaba osebnih podatkov s strani Orbit Car Hire ehf. pogodbeni partnerji temeljijo na pogodbenem razmerju, ki izpolnjuje zahteve glede obdelave in zaščite osebnih podatkov; dostop do osebnih podatkov je dovoljen samo za namen in v obsegu, potrebnem za opravljanje storitve;
  • Osebni podatki, potrebni za zagotavljanje ustrezne ravni in zagotavljanja storitve, se lahko v skladu z ustreznimi in ustreznimi zaščitnimi ukrepi (npr. Šifriranje) prenesejo na Islandijo, kjer bodo podatki shranjeni za obdelavo in uporabo;
  • da lahko uporabnikove osebne podatke, uporabljene za namene postopka rezervacije in s tem izvajanja pogodbe, pošljemo v skladu z ustreznimi in ustreznimi zaščitnimi ukrepi v državo, v kateri se pogodba izvaja, ki nima enake varnosti. standardi glede varnosti in obdelave osebnih podatkov z uporabo zahtevane tehnične zaščite osebnih podatkov (npr. šifriranje);
  • Da bo uporabnikov e-poštni naslov uporabljen za obveščanje uporabnika o sami rezervaciji, vključno s pošiljanjem potrditve ali sprememb rezervacije, in obveščanje o posodobitvah in spremembah na zastopnikovem spletnem mestu orbitcarhire.com, če se to nanaša na izvajanje sama pogodba;
  • da se bo uporabnikova telefonska številka uporabljala samo v nujnih primerih, povezanih z izvajanjem pogodbe, kot so okvare ali težave z rezervacijo uporabnika;
  • da lahko zastopnik pošilja ponudnikom in partnerjem anonimizirane statistične podatke o uporabnikih, ki nikoli ne vključujejo njihovih osebnih podatkov in s tem preprečujejo identifikacijo posameznega uporabnika;
  • da se osebni podatki hranijo in obdelujejo, dokler ne poteče veljavnost pogodbenih razmerij ali dokler se pogodbene obveznosti ne poravnajo in ne izpolnijo ali če vsi zahtevki zapadejo v zastaranje. Nekateri osebni podatki se hranijo v skladu z veljavno zakonodajo (npr. 10 let za nekatere podatke v skladu z davčnimi in finančnimi določbami), za izpolnjevanje obveznosti v skladu z veljavnimi pravili in za izvajanje ali odgovor na tožbene razloge, če kateri koli, ki bi lahko izhajal neposredno iz odnosa med uporabnikom in Orbit Car Hire ehf. ali iz razmerja med Orbit Car Hire ehf. in tretje osebe;
  • ima pravico do izpisa ali dostopa do zbranih osebnih podatkov in pravico do popravka osebnih podatkov, če uporabnik meni, da obdelani osebni podatki niso pravilni; pravica do izbrisa ali omejitve obdelave podatkov, če ti niso potrebni za izvajanje pogodbe ali izpolnjevanje zakonskih obveznosti; pravico do vložitve ugovora v zvezi z obdelavo osebnih podatkov na podlagi zakonskega interesa in pravico do prenosljivosti osebnih podatkov. Uporabnik lahko vse zgoraj našteto uporabi s posebnim kontaktnim obrazcem, ki je na voljo na orbitcarhire.com/en/contact/;
  • Če uporabnik meni, da je obdelava osebnih podatkov kršena, se lahko pritožba vloži s posebnim kontaktnim obrazcem, ki je na voljo na orbitcarhire / en / contact / ali pri nadzornem organu (Informacijski pooblaščenec);
  • Do teh osebnih podatkov se dostopa prek strežnika, ki uporablja najsodobnejše tehnologije za zaščito osebnih podatkov (npr. 256-bitno šifriranje);
  • Uporaba varnostnega sistema je na voljo samo na podstrani orbitcarhire.com, kjer lahko uporabnik vidi ali vnese svoje osebne podatke;
  • Ikona zaklenjene ključavnice pomeni, da je uporabnik na spletnem mestu z varno povezavo, ikona ključavnice z rdečim križem (Google Chrome), sive ključavnice z rdečo strelo (Mozilla Firefox) ali opozorilom Internet Explorer , Bing) označuje, da je uporabnik na nezaščiteni strani.

 

  1. Naročnina na e-novice

Uporabnik se strinja z izrecno ali ločeno aplikacijo (MailChimp), da se osebni podatki, ki se posredujejo ob naročanju na e-novice, uporabljajo ali obdelujejo za pošiljanje sporočil, povezanih z delovanjem zastopnika (kampanje, novice, informacije o nagradnih igrah in druge tržne dejavnosti , splošne informacije o zastopniku) na njihov elektronski naslov.

Takšno soglasje za prejemanje e-novic je mogoče kadar koli umakniti. Preklic lahko storite v poslanih e-novicah s klikom na povezavo "Odjava" ali tako, da pošljete obvestilo o odpovedi na elektronski naslov: gdpr@orbitcarhire.com

Predstavnik se strinja in se zavezuje, da bo osebne podatke uporabnika obdeloval in hranil v skladu z veljavno zakonodajo na Islandiji.

Uporabnik je bil obveščen in priznava dejstvo, da varnost podatkov med obdelavo kreditne kartice zagotavlja zunanji izvajalec Rapyd, ki je pooblaščeni ponudnik takšnih storitev.

zadevna politika je dostopna na www.orbitcarhire.com in začne veljati 15. septembra 2020

Piškotke uporabljamo za zagotavljanje statističnih podatkov, ki nam pomagajo zagotoviti najboljšo izkušnjo našega spletnega mesta. Če želite, lahko izveste več ali jih izklopite. Če pa še naprej uporabljate spletno mesto brez spreminjanja nastavitev, se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite Več »